Als het gaat om verlichting, is het belangrijk om de juiste keuze te maken voor jouw werkplek. Traditionele TL-verlichting heeft lange tijd de norm bepaald, maar nu is het tijd om over te stappen op LED TL verlichting. Waarom? In dit artikel bespreken we de voordelen van LED TL verlichting en waarom het nu de juiste tijd is om over te stappen.

Energiezuinigheid

LED TL verlichting is veel energiezuiniger dan traditionele TL-verlichting. Dit betekent dat je veel geld kunt besparen op je energierekening. Een LED TL buis kan tot wel 50% minder stroom verbruiken dan een traditionele TL-buis. Dat kan een aanzienlijke besparing opleveren op de lange termijn.

Langere levensduur

LED TL verlichting gaat veel langer mee dan traditionele TL-verlichting. Dit komt doordat LED’s niet warm worden, in tegenstelling tot de gloeidraden in traditionele TL-lampen. Hierdoor kunnen LED TL-buizen tot wel 50.000 uur meegaan. Dit betekent minder onderhoudskosten en minder vaak de lampen vervangen.

Betere kleurweergave

Een ander groot voordeel van LED TL verlichting is de betere kleurweergave. Traditionele TL-verlichting kan soms een gele tint geven aan objecten, wat kan leiden tot vermoeide ogen en hoofdpijn. Met LED TL verlichting heb je dit probleem niet. LED-verlichting kan zelfs het licht nabootsen dat natuurlijk zonlicht het meest benadert, wat het werken veel aangenamer maakt.

Geen flikkering

Traditionele TL-verlichting kan flikkeren, wat kan leiden tot vermoeide ogen en hoofdpijn. Dit is niet het geval bij LED TL verlichting. LED-verlichting geeft een constante lichtstroom af, zonder te flikkeren. Dit maakt het werken veel comfortabeler.

Milieuvriendelijk

LED TL verlichting is veel milieuvriendelijker dan traditionele TL-verlichting. Dit komt doordat LED-verlichting geen kwik of andere schadelijke stoffen bevat, in tegenstelling tot traditionele TL-lampen. Dit maakt LED TL verlichting niet alleen beter voor de planeet, maar ook veiliger voor jou en je collega’s.

Kostenbesparing

Een van de belangrijkste voordelen van LED-verlichting is de kostenbesparing. LED-verlichting is energiezuinig en verbruikt tot wel 90% minder energie dan traditionele verlichting. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energierekening. Daarnaast gaat LED-verlichting veel langer mee dan traditionele verlichting. Dit betekent dat er minder vaak vervanging nodig is, wat resulteert in minder kosten voor onderhoud en vervanging.

Verbeterde werkomgeving

LED-verlichting kan ook bijdragen aan een verbeterde werkomgeving. LED-verlichting biedt een betere kwaliteit van licht, wat kan bijdragen aan een betere concentratie en productiviteit. Daarnaast kan LED-verlichting ook de veiligheid verbeteren, omdat het heldere en consistente licht biedt. LED-verlichting kan ook helpen om vermoeidheid en hoofdpijn te verminderen, omdat het flikkervrij is en minder verblinding veroorzaakt.

Duurzaamheid

Naast de kostenbesparing en het verbeteren van de werkomgeving, is LED-verlichting ook een duurzame keuze. LED-verlichting is milieuvriendelijk, omdat het geen giftige stoffen bevat en recyclebaar is. Daarnaast vermindert LED-verlichting de uitstoot van broeikasgassen, wat bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Overstappen naar LED-verlichting

Het overstappen naar LED-verlichting kan een grote stap lijken, maar het kan een goede investering zijn op de lange termijn. Er zijn echter enkele zaken waar rekening mee moet worden gehouden bij het overstappen naar LED-verlichting. Zo moet er rekening worden gehouden met de lichtopbrengst en kleurtemperatuur van de LED-verlichting. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de compatibiliteit met de huidige verlichtingssystemen.

Conclusie

LED TL verlichting is de juiste keuze voor jouw werkplek. Het is energiezuiniger, gaat langer mee, geeft een betere kleurweergave, flikkert niet en is milieuvriendelijker dan traditionele TL-verlichting. Het is een slimme investering die zichzelf terugbetaalt in de besparingen die je zult maken. Wacht niet langer en stap vandaag nog over op LED TL .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top