Een nieuwe badkamer is pas helemaal af met het juiste licht. De badkamer is een belangrijke plek in het huis waar jij je waarschijnlijk iedere ochtend klaarmaakt. Het juiste licht is hier erg belangrijk bij. Om mooi licht in de hele badkamer te creëren kun je het beste kiezen voor Badkamer spots. Deze zijn onopvallend verdeeld over het plafond, maar zorgen wel voor een mooie verlichting. Bij het plaatsen van inbouwspots in de badkamer zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

De grootte van de led spotjes

Zoals de naam al zegt, moeten inbouwspots in het plafond ingebouwd worden. Dit is niet al te moeilijk, maar je moet wel rekening houden met de grootte van de spots en de gaten in het plafond. Inbouwspots komen namelijk in allerlei verschillende groottes. Meet dus eerst de grootte van het spotje op zodat je een even groot gat in het plafond kunt maken. Wanneer het gat te groot is, moet je deze weer opvullen, wat erg veel werk kan zijn.

De juiste IP-waarde

De IP-waarde van ledlampen geeft aan hoe water- en stofdicht de lampen zijn. In de badkamer is het erg belangrijk dat je spots kiest die de juiste IP waarde hebben. Badkamer spotjes met een IP 44 waarde zijn spatwaterdicht en zijn dus geschikt voor het plafond in je badkamer. Lampen met een IP 65 waarde zijn helemaal waterdicht. Deze zouden dus ook in de douchecabine geplaatst kunnen worden.

De plek van de led spots

Wanneer je led spots in de badkamer plaatst, is het verstandig om goed over de locatie van de spotjes na te denken. Je wilt namelijk een mooie en egale verlichting voor de hele badkamer creëren. Het is dus belangrijk om de spotjes niet te dicht bij elkaar te plaatsen, maar deze juist over de hele badkamer te verspreiden. Wanneer je spotjes plaatst die niet goed tegen water kunnen, wil je deze bijvoorbeeld niet te dicht bij de douche plaatsen.

De kleur van het licht

Spotjes geven meestal wit licht, maar dit licht kan verschillende ondertonen hebben. Je hebt bijvoorbeeld warmer wit licht. Dit licht zorgt meestal voor een zachtere uitstraling in de badkamer. Daarnaast heb je ook koel wit licht. Dit licht heeft een blauwere ondertoon en is dus minder warm. Het is belangrijk om een ondertoon te kiezen die bij jouw badkamer past.

Dimbare lampen

Wanneer je de felheid van de spotjes aan wilt kunnen passen, is het belangrijk om led spotjes met een dimmer te kopen. Je kunt dan eenvoudig het licht feller of minder fel zetten. Overdag is er vaak al voldoende daglicht en zijn felle spots bijvoorbeeld niet nodig. In de avond kan het erg donker worden waardoor het handiger is om feller licht te hebben. Schaf dus een goede dimmer aan wanneer je de felheid van de lampen aan wilt kunnen passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top